HOLLA BLOGGERS ! Sila Tinggalkan Jejak Di Kotak Comel Tuh Yea . LOVE YOU MORE LHAA ◕‿◕Dashboard / Follow

Tuesday, February 12, 2013

Doa Untuk Kekasih :')


Ya ALLAh, jika telah ENGKAU catatkan dia milikku dan tercipta buatku, maka satukanlah hatinya dengan hatiku dan titipkanlah kebahagiaan antara kami agar kemesraan itu abadi.  Dan ya ALLAH, ya TUHANku yang Maha Mengasihi, seiringkanlah kami melayari hidup ini, perkukuhkan yang sejahtera dan abadi.

Tetapi ya ALLAH, seandainya telah ENGKAU takdirkan dia bukan milikku, bawalah dia jauh dari pandanganku, luputkanlah dia dari ingatanku, dan peliharalah aku dari kekecewaan olehnya.  Serta ya ALLAH, ya TUHANku yang Maha Mengerti, berikan aku kekuatan, melontar bayangannya jauh ke dada langit, hilang bersama senja nan merah, agar aku bahagia, walaupun tanpa bersama dengannya.

Dan ya ALLAH yang tercinta, gantikanlah yang hilang, tumbuhkanlah kembali yang telah patah, walaupun tidak sama dengan dirinya.  Ya ALLAh ya TUHANku, pasrahkan aku dengan takdirMu.  Sesungguhnya apa yang telah ENGKAU takdirkan, adalah yang terbaik buatku, kerana ENGKAU Maha Mengetahui, segala yang terbaik bua hambaMu ini.  Aku redha ya ALLAH.

Ya ALLAH, cukuplah ENGKAU sahaja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan akhirat.  Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini. Jangan ENGKAU biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat nanti.  Usah ENGKAU juruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran. 

Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup, ke jalan yang ENGKAU redhai, dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh juga solehah.